Aku jadikan Surah Al-Quran itu Surat CintaMu Ya Allah.. Aku jadikannya teman hidup dimana jua ku berada.. Aku jadikan Solat, talian hubunganku denganMu Ya Allah.. Tatkala rindu syahdu melanda, bisikan Zikir menjadi penawar hatiku.. Ketika sujud, aku memohon agar Kau menerima segala amalanku.. Dalam Tahajud ku bisikan.. Ya Allah, moga Engkau letakkan aku b'sama yg Kau kasihi.. Dan panggilan pulangku, menjadi pertemuan pertamaku denganMu.. Ya ALLAH Kekasihku.. Engkau Yang Satu..

"Bila Mana Hati Bertunjangkan Nafsu"
"Saudara-saudari lihatlah betapa kejamnya manusia hari ini,boleh dikatakan setiap hari ada saja berita sedih yang berlaku terhadap bayi...Inilah gambar bayi yang dikelar oleh ibunya sendiri seorang pelajar yang berumur 16 tahun dari sebuah sekolah di Betong.Hanya kerana teman lelaki tidak mahu menerima anak luar nikah dalam kandungannya,bayi suci ini yang menjadi mangsa...sedih gua.."


sumber :- http://www.facebook.com/photo.php?fbid=261714957203857&set=a.182090871832933.34088.168021723239848&type=1&ref=nf


Rasanya rata-rata sudah mengetahui akan makna dan kisah di atas. Hairan lagi aneh dengan sikap manusia sekarang ini. Ana bukan selayaknya untuk menghukum akan hal ini tapi sebagai pandangan dari diri ana sendiri selepas mana terbaca kisah dan tragedi yang menimpa ke atas ‘ahli penghuni syurga’. Hayat yang tidak panjang yang sememangnya mendapat jaminan ahli syurga. Berbahagialah wahai anak kecil yang suci putih bersih ‘kain’ mu.

Nak kata “Ibu Celaka Bapak Durjana” takut dikata ikut sedap mulut.

Andai kalian merasakan kalian berhak menghukum, hukumlah dengan hukuman sepatutnya. Masing-masing dari kita ada pandangan. Jangan cuba mengeruhkan keadaan. Apa sekalipun sama-sama kita mendoakan masih ada sinar dan ‘Nur’ harapan buat insan kerdil menemui jalan pengharapan dan pintu taubat dariNya.


0 comments:

Post a Comment